c9e0dfee6a94ef7f3da8e47c20b0ae32

Hogyan kombináljuk az ékszereinket?

A tökéletes ékszer megtalálása ugyanolyan fontos, mint a stílusod – és ne felejtsd az összkép mindig fontosabb, mint a részletek külön-külön. Ezt szem előtt tartva kell kombinálnunk az ékszereinket.

Rengeteg ékszert rétegezhetünk egymással. Sőt, manapság készülnek kifejezetten ilyen célból kiegészítők. A rétegezéshez készülnek nyakláncok, gyűrűkön át a karkötőkig bármi, amelyek együtt jobban néznek ki mint szimplán csak egymagukban. Kedvenc ékszereid szinergiát, együttműködést találhatnak, ha a megfelelően kombinálod.

Kezd az alaprétegekkel

Az ékszerek rétegezésének a folyamata, például egy tökéletes gyűrűhalmaz felépítésének első lépése a megfelelő alapdarab, vagy darabok megtalálása, amelyek bázis ékszerként szolgálhatnak. Legyen szó finom, egymásra rakott gyűrűkről vagy mindennap hordható nyakláncról. Az ékszerkollekciódban biztosan vannak olyan jól bevált darabok, amelyek szinte bármihez használhatók.

 

3149da95b5c5b15984a99b1aa1a4804f

 

Adj hozzá egy kiemelt darabot

Ezután döntsd el, melyik kiemelt ékszeredet szeretnéd a megjelenésed középpontjába helyezni. Gyakran az öltözéked segíthet eldönteni, melyik darabot emeld ki. Ha meredek dekoltázsú blúzt viselsz, akkor egy stílusos nyaklánc magasabb szintre emeli az outfitedet. Ha rövid a frizurád, vagy felkötve hordod a hajad, a nagyobb fülbevalók biztos hogy megfelelő kiegészítő lesz.

 

IMG 9756

 

Keverd össze a textúrákat (és fémeket is akár)

Rég elmúltak azok az idők, hogy csak kollekciókban gondolkodunk. Manapság az ékszerek stílusának új megközelítése a kontrasztos textúrák – sőt a fémek – keverése. Egyensúlyozd a fényesre csiszolt aranydarabokat a több textúrát kínáló mintákkal, legyen az gyöngyös, köves, vagy matt felületű ékszer!

 

4263479318624bca449b4272e0d883f8

 

Játssz az arányokkal

Alapvetően ez a fajta ékszer kombinálás az egyensúlyról szól. Ha egy viszonylag nagy  aranygyűrűt hordasz, ballanszírozd vissza a hatást finom kis vékony  gyűrűkkel, hogy ne tűnj túl merevnek. Ha túlméretezett karikás fülbevalót viselsz, legyen a nyakláncod rendkívül könnyű és egyszerű.

 

d3e1bbc5513563dcb7b4886fb2399b60

 

Hagyd a szabályokat

Végül, de nem utolsósorban, ne feledd, hogy ezek a szabályok azért vannak, hogy eligazodj, de a végső cél, hogy megtaláld a saját egyensúlyodat és a saját stílusodat.  Kísérletezz, játssz és érezd jól magad ékszereidben – és ne félj kockáztatni! Nem is olyan régen volt, hogy a sárga arany keverése fehér arannyal tilos volt, ma mégis a fémek keverése az egyik legnagyobb trend.

Mint látható, manapság nincsenek túl szigorú szabályok az ékszerek kombinálására. A tippek segítségével pompás variációkat készíthetsz, és akár kísérletezhetsz esküvői ékszereiddel is. Ne hagyd, hogy a fiókodban porosodjon! 😊

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button